Projectes

ÀREA
DE GENT GRAN

ÀREA DE
PROJECTES ASSISTENCIALS

ÀREA DE RELACIONS EXTERNES
I PROJECTES SOCIALS

Icono centro de día

CENTRE DE DIA

HORARI: De dilluns a divendres, de 9 a 19 h. Caps de setmana, d’11 a 16 h.

T. 93 319 64 88

E.

El Centre de Dia ofereix atenció a persones grans, amb capacitat per a 30 persones, on passen el dia en un ambient confortable i amb l’atenció necessària per a persones amb un cert grau de dependència o, de forma preventiva, per a casos psicosocials complicats.

En moltes ocasions, la situació dels nostres usuaris és d’urgència causada per greus dèficits socials, sanitaris i econòmics. Com que el temps d’espera entre la sol·licitud d’ajut a la dependència i la resolució acostuma a ser llarg, el Centre funciona també com a recurs per a atendre les necessitats més immediates de les persones sol·licitants que es troben en situacions de fragilitat.

Els objectius del Centre són:

 • Evitar l’aïllament i la solitud
 • Millorar la qualitat de vida
 • Recuperar i/o mantenir el grau de dignitat i autonomia més gran possible
 • Retardar o prevenir l’increment de la dependència a través de la potenciació i rehabilitació de les capacitats cognitives, funcionals, emocionals, espirituals i socials
 • Desenvolupar l’autoestima
 • Afavorir un estat psicoafectiu adequat i
 • Evitar o endarrerir la institucionalització definitiva no desitjada o desaconsellada.

Altres intervencions en xarxa per a gent gran

Treballem en xarxa en el territori i amb institucions i entitats de fora del territori. Formem part de la Taula de Gent Gran del Casc Antic.

Col·laborem amb el projecte Radars, una xarxa de prevenció de situacions de risc en les persones grans. 

Coordinem i dinamitzem l’Escola d’Envelliment Actiu amb xerrades i tallers per tal de millorar la qualitat de vida de les persones grans de Ciutat Vella i dels seus cuidadors.

LES XIFRES

 • Total de persones ateses

  37
Icono soporte a domicilio

SUPORT EN ELS DOMICILIS

HORARI: Dies laborables de 8 a 20 h.

T. 93 742 09 87

E. 

Aquest projecte ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones grans en la seva pròpia llar i en el seu entorn més immediat a través d’accions concretes en el domicili, com la neteja de la llar, l’acompanyament, la higiene personal

També suposa una oportunitat laboral i de formació per a persones de perfil vulnerable o nouvingudes.

Totes les accions tenen en compte l’autonomia de la persona gran, respectant al màxim el seu parer i fomentant la seva participació en la concreció del servei sempre que es pugui.

El projecte va destinat a persones grans:

 • Que poden patir una situació econòmica precària.
 • Amb malalties cròniques, incapacitats físiques i/o mentals.
 • Que no es valen per elles mateixes en les seves activitats quotidianes.
 • Sense familiars de referència que se’n puguin fer càrrec d’ells.
 • En procés de tramitació d’ajuts públics i amb necessitats d’atenció urgents.

El servei d’atenció domiciliària de suport a l’autonomia de la Fundacio Roure està reconegut amb el número de registre S08387 de la Generalitat de Catalunya, podent gestionar prestacions econòmiques vinculades.  També consta com a prestadora en el llistat d’entitats municipal de Barcelona Cuida.

LES XIFRES

 • Beneficiaris (un 80 % amb vulnerabilitats econòmiques, socials o sanitàries)

  231
Icono Vivir y Convivir

VIURE I CONVIURE

T. 93 742 09 86

E.

El Programa Viure i Conviure de Fundació Roure és un programa social sense ànim de lucre que pretén promoure i facilitar relacions solidàries i d’ajuda mútua intergeneracional. Proposa alternatives al problema de la solitud en persones grans i facilita alternativa d’habitatge als/les estudiants joves. Es tracta, doncs, d’un programa basat en la companyia sense un intercanvi econòmic entre la persona gran acollidora i l’estudiant.

La durada de la convivència com a mínim és per un curs acadèmic, però es pot prorrogar als altres cursos de la carrera, i hi ha uns compromisos a seguir (passar sis nits a casa de la persona acollidora i l’hora d’arribada es a les 22:30h com a màxim).

Per a més informació, clica als següents vídeos:

Qui ho pot demanar?

 • Estudiants universitaris, de menys de 35 anys, que vinguin a estudiar a la ciutat de Barcelona o rodalies i que tinguin disponibilitat de dues hores diàries per conviure amb la persona gran. És un requisit imprescindible parlar amb fluïdesa el castellà o el català.
 • Persones de més de 65 anys que visquin preferentment soles i que vulguin compartir la seva llar amb un/a jove.

L’habitatge ha de tenir unes condicions d’habitabilitat adequades i amb possibilitats d’allotjar-hi un estudiant.

Amb el suport de:

 

         

LES XIFRES

 • Parelles convivents a l'any

  109

COM  CONTACTAR AMB EL PROGRAMA?

Clica i omple la següent sol·licitud:
· Si ets estudiant
· Si ets una persona acollidora
Icono comidas en familia

ÀPATS EN FAMÍLIA

HORARI: De dilluns a diumenge, de 13 a 14 h.

T. 93 295 60 13

E. 

El projecte d’Àpats en Família dona resposta a les necessitats alimentàries de famílies i persones en situació de solitud i precarietat o nouvingudes. És un dels tres menjadors socials que acullen famílies a Barcelona.

A causa del reduït nombre de places i l’ambient acollidor, les famílies s’hi senten molt a gust.

Els nostres usuaris tenen garantit almenys un àpat calent diari i tenen la possibilitat d’emportar-se el sopar.

Degut a l’assistència diària podem detectar altres necessitats emergents i derivar els usuaris a altres serveis o projectes que cobreixin aquestes necessitats.

L’ambient del menjador està molt cuidat i s’ofereixen activitats complementàries que ajuden a la relació i el bon ambient.

LES XIFRES

 • Total de persones ateses

  55
 • Núm. total d’àpats anuals (dinars i sopars)

  15.523
Icono despensa solidaria

REBOST COMUNITARI

HORARI (d’atenció a les persones): dilluns matí. HORARI (del Rebost Comunitari): dimarts de 10 a 13 h, dimecres de 15 a 17 h, dijous de 10 a 13 h, divendres de 15 a 17h . (Aquest horari s’ampliarà si fos necessari)

T. 93 832 59 06

E. 

El Rebost Comunitari liderat per la Fundació Roure, és el resultat de la unió dels esforços de diverses entitats que treballen conjuntament per donar resposta a necessitats alimentàries de les persones en situació de vulnerabilitat social. Amb aquest projecte es busca optimitzar els recursos, ampliar la diversificació del productes, evitar el malbaratament del menjar i les duplicitats que donen lloc a desigualtats, i arribar a més persones sense recursos, entre elles, famílies nouvingudes.  És un equipament tipus economat.

Aquest recurs permet que les persones i famílies amb necessitats alimentàries puguin triar els aliments que necessitin per a la seva nutrició saludable i no ser receptores passives d’un lot d’aliments.

Les persones que accedeixen al rebost venen derivades per treballadors/es socials de les entitats col·laboradores o per les pròpies de Serveis Socials.

TIPUS DE PRODUCTES

Aliments bàsics: llet, carn, fruita, verdura, pasta, arròs, sucs de fruita, ous, sucre, cacau, iogurts, conserves, llegums, pa, cereals infantils, galetes, formatges, sopes deshidratades, etc.

Altres aliments: plats precuinats, embotits, pastisseria, batuts.

Altres productes d’higiene personal.

LES XIFRES

 • Beneficiaris

  1.292
 • Kg d'aliments entregats a l'any

  163.847
Icono servicio de duchas

DUTXES SOCIALS

HORARI: de dilluns a divendres, de 9:15 a 13 h i de 15:15 a 16:15 h.

T. 93 295 60 13

E. 

La Fundació  disposa de dutxes adaptades per a les persones que necessitin utilitzar-les per a la higiene personal.

BENEFICIARIS DEL PROJECTE

Els usuaris venen derivats pel treballador social dels serveis socials del barri i la majoria presenten una o més de les següents característiques:

 • Persones grans amb deteriorament físic
 • Persones sense llar
 • Persones amb males condicions d’habitatge
 • Persones nouvingudes en situació de vulnerabilitat
S’OFEREIXEN TOVALLOLES I SABÓ
ducha1

LES XIFRES

 • Nombre de dutxes anuals

  932
 • Persones ateses

  45

AJUDA INTEGRAL A LA VULNERABILITAT ENERGÈTICA

T. 93 295 60 13

E.

El projecte Ajuda Integral a la Vulnerabilitat Energètica es va iniciar en 2018 i s’enfoca en l’acompanyament integral a persones en situació de pobresa, especialment als més vulnerables: persones grans, mares soles, etc. S’educa a través de treballadores socials en estalvi energètic, interpretació de documents, s’ajuda en la relació amb les empreses energètiques, a aconseguir bons socials, en la tramitació de subvencions personals en matèria energètica a les administracions, etc.

Des de 2019, Fundació Roure va iniciar una col·laboració amb Naturgy per a rehabilitar les llars d’aquestes famílies en situació de vulnerabilitat i combatre així la pobresa energètica.

Mesures com l’aïllament tèrmic de finestres, sostres o sòls, el subministrament d’aparells de gas o electrodomèstics nous, més segurs i sostenibles, la reparació o compra de sistemes de calefacció o de generació d’aigua calenta i el canvi a sistemes d’il·luminació més eficients, conformen un pla de reformes exprés que pot suposar un gran estalvi per a les famílies.

LES XIFRES

(desde l’inici del servei el 2018 fins el 2021)
 • Beneficiaris

  69
 • Habitatges rehabilitats

  28

MEDIACIÓ PER LA VIDA AUTÒNOMA

T. 93 295 60 13

Aquest projecte proporciona un acompanyament i mediació individualitzats a persones que necessiten ajuda per a trobar una resposta a les seves necessitats.

Les peticions que acull són d’allò més diverses: suport per a fer tràmits relacionats amb l’empadronament, l’habitatge social, la regularització del permís de residència, la sol·licitud d’ajuts al lloguer, de l’ingrés mínim vital, de bons socials dels subministraments; ajuda per a fer reclamacions o modificacions dels subsidis d’atur o ERTOs; assessorament legal; inserció laboral; derivacions a salut mental; acompanyament a víctimes de maltractaments, a famílies amb persones dependents…

Les persones ateses pateixen problemàtiques econòmiques, socials, mentals, familiars, laborals, d’habitatge, etc. Algunes són més puntuals però d’altres són més cròniques o complexes i requereixen un seguiment més continu i treball en xarxa amb altres entitats per a aconseguir finalment l’autonomia. Sovint, durant el procés, els professionals esdevenen els referents o persones de confiança que els manquen en el seu entorn.

LES XIFRES

 • Persones acompanyades

  62
Icono Tienda Solidaria

BOTIGUES SOLIDÀRIES

HORARI BOTIGA STA. CATERINA (c/ Forn de la Fonda, s/n, Barcelona):

de dilluns a divendres, de 10 a 19:45 h. Dissabtes, de 12 a 19:45 h. T. 93 310 38 85

E. 

La Botiga Solidària funciona des de l’any 1998 al barri de Santa Caterina i és un espai on les persones amb pocs mitjans econòmics poden adquirir roba i altres objectes en bon estat a preus assequibles. Recentment, també hem obert una segona Botiga Solidària al Raval, al costat del mercat de la Boqueria, reservada a visites concertades.

Els clients de les Botigues són principalment famílies de Ciutat Vella, persones derivades d’entitats socials i usuaris dels propis projectes de la Fundació Roure.

També aquelles persones  conscienciades amb el medi ambient i l’economia circular que aposten per reciclar i donar una segona vida als productes.

Les Botigues també volen ser un recurs d’integració sociolaboral per a joves sense un futur clar, una possibilitat d’orientació laboral per a adolescents en pràctiques provinents d’entitats socials i, a la vegada, una oferta socioeducativa per a altres escoles de la ciutat.

Els articles de la Botiga (roba, complements, mobles, decoració, llibres, discos, parament…)  provenen de donacions de particulars i empreses que volen col·laborar amb la tasca social de Fundació Roure al territori.

LES XIFRES

 • Beneficiaris de compres socials anuals

  6.210
 • Donacions directes

  301
Icono lavandería solidaria

BUGADERIA SOLIDÀRIA

HORARI: de dilluns a divendres de 9 a 18h.

T. 93 170 24 70
M. 671 225 499

E.

La Bugaderia Solidària és un servei social de rentat, eixugada i planxat a preus baixos per a persones amb dificultats econòmiques i per a entitats socials. També treballa la integració sociolaboral de persones en situació de fragilitat o nouvingudes. Permet crear llocs de treball estables i és un recurs de formació de bugader per a estudiants en pràctiques provinents d’entitats socials i escoles del barri, i per a persones que han de complir treball en benefici de la comunitat, com a alternativa a la presó.

A més, ofereix servei a empreses privades, provinents del sector hoteler i residències universitàries, que paguen a preu de mercat. D’aquesta manera les empreses treballen la Responsabilitat Social Corporativa amb nosaltres i es creen relacions solidàries entre el món de l’empresa i el de les realitats socials desfavorides.

L’equip de Bugaderia compta amb el suport d’algunes persones en el marc del programa ACOL, una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, que té com a finalitat la contractació i formació de persones migrades en situació irregular.

LES XIFRES

 • Beneficiaris Socials

  300
 • Kg. de roba rentada

  20.000
 • Empreses clients

  25

TALLER I ESCOLA DE COSTURA EMILI PAPIRER

HORARI: de dilluns a dijous, de 10 a 19 h i divendres de 10 a 17 h.

T. 93 184 34 96

E.  / 

El Taller i Escola de Costura Emili Papirer, a més de realitzar retocs de roba per als veïns del barri, produccions  per a empreses tèxtils i cursos per a particulars, té una important tasca social, ja que destina els seus ingressos principalment a formar persones sense recursos derivades d’entitats socials per a facilitar la seva integració sociolaboral.

 • Retocs per als veïns del barri —també amb preus especials per a persones sense recursos.
 • Cursos de formació en costura per a persones amb perfil fràgil o nouvingudes que estan en procés de cerca de feina.
 • Produccions per a empreses  —realitzades amb persones vulnerables prèviament formades.
 • Cursos curts, de temàtiques variades per tal que hi puguin participar persones interessades en costura de tots els nivells.
 • Lloguer d’espais —amb maquinària i eines— per a la costura.

LES XIFRES

 • Beneficiaris de retocs a preus socials

  300
 • Empreses clients

  14
 • Alumnes en formació i contractacions

  30
 • Cursos

  2