HORARI: De dilluns a divendres, de 9 a 19 h. Caps de setmana, d’11 a 16 h.
T. 93 319 64 88
E.
El Centre de Dia ofereix atenció a persones grans, amb capacitat per a 30 persones, on passen el dia en un ambient confortable i amb l’atenció necessària per a persones amb un cert grau de dependència o, de forma preventiva, per a casos psicosocials complicats.
En moltes ocasions, la situació dels nostres usuaris és d’urgència causada per greus dèficits socials, sanitaris i econòmics. Com que el temps d’espera entre la sol·licitud d’ajut a la dependència i la resolució acostuma a ser llarg, el Centre funciona també com a recurs per a atendre les necessitats més immediates de les persones sol·licitants que es troben en situacions de fragilitat.
Els objectius del Centre són:
Treballem en xarxa en el territori i amb institucions i entitats de fora del territori. Formem part de la Taula de Gent Gran del Casc Antic.Col·laborem amb el projecte Radars, una xarxa de prevenció de situacions de risc en les persones grans, i dinamitzem els Radars comercials. Coordinem i dinamitzem l’Escola d’Envelliment Actiu amb xerrades i tallers per tal de millorar la qualitat de vida de les persones grans de Ciutat Vella i dels seus cuidadors.
Des de mitjan 2015 la Fundació també coordina el butlletí La Pregonera, que difon les activitats mensuals que es fan al territori per a les persones grans.
HORARI: Dies laborables de 8 a 20 h.
T. 93 742 09 87
E.
Aquest projecte ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones grans en la seva pròpia llar i en el seu entorn més immediat a través d’accions concretes en el domicili, com la neteja de la llar, l’acompanyament, la higiene personal…
També suposa una oportunitat laboral i de formació per a persones de perfil vulnerable o nouvingudes.
Totes les accions tenen en compte l’autonomia de la persona gran, respectant al màxim el seu parer i fomentant la seva participació en la concreció del servei sempre que es pugui.
El projecte va destinat a persones grans:
El servei d’atenció domiciliària de suport a l’autonomia de la Fundacio Roure està reconegut amb el número de registre S08387 de la Generalitat de Catalunya, podent gestionar prestacions econòmiques vinculades. També consta com a prestadora en el llistat d’entitats municipal de Barcelona Cuida.
T. 93 742 09 86
E.
El Programa Viure i Conviure de Fundació Roure és un programa social sense ànim de lucre que pretén promoure i facilitar relacions solidàries i d’ajuda mútua intergeneracional. Proposa alternatives al problema de la solitud en persones grans i facilita alternativa d’habitatge als/les estudiants joves. Es tracta, doncs, d’un programa basat en la companyia sense un intercanvi econòmic entre la persona gran acollidora i l’estudiant.
La durada de la convivència com a mínim és per un curs acadèmic, però es pot prorrogar als altres cursos de la carrera, i hi ha uns compromisos a seguir (passar sis nits a casa de la persona acollidora i l’hora d’arribada es a les 22:30h com a màxim).
Per a més informació, clica als següents vídeos:
Qui ho pot demanar?
L’habitatge ha de tenir unes condicions d’habitabilitat adequades i amb possibilitats d’allotjar-hi un estudiant.
Amb el suport de:
HORARI: De dilluns a diumenge, de 13 a 14 h.
T. 93 295 60 13
E.
El projecte d’Àpats en Família dona resposta a les necessitats alimentàries de famílies i persones en situació de solitud i precarietat o nouvingudes. És un dels tres menjadors socials que acullen famílies a Barcelona.
A causa del reduït nombre de places i l’ambient acollidor, les famílies s’hi senten molt a gust.
Els nostres usuaris tenen garantit almenys un àpat calent diari i tenen la possibilitat d’emportar-se el sopar.
Degut a l’assistència diària podem detectar altres necessitats emergents i derivar els usuaris a altres serveis o projectes que cobreixin aquestes necessitats.
L’ambient del menjador està molt cuidat i s’ofereixen activitats complementàries que ajuden a la relació i el bon ambient.
HORARI (d’atenció a les persones): dilluns matí. HORARI (del Rebost Comunitari): dimarts de 10 a 13 h, dimecres de 15 a 17 h, dijous de 10 a 13 h, divendres de 15 a 17h . (Aquest horari s’ampliarà si fos necessari)
T. 93 832 59 06
E.
El Rebost Comunitari liderat per la Fundació Roure, és el resultat de la unió dels esforços de diverses entitats que treballen conjuntament per donar resposta a necessitats alimentàries de les persones en situació de vulnerabilitat social. Amb aquest projecte es busca optimitzar els recursos, ampliar la diversificació del productes, evitar el malbaratament del menjar i les duplicitats que donen lloc a desigualtats, i arribar a més persones sense recursos, entre elles, famílies nouvingudes. És un equipament tipus economat.
Aquest recurs permet que les persones i famílies amb necessitats alimentàries puguin triar els aliments que necessitin per a la seva nutrició saludable i no ser receptores passives d’un lot d’aliments.
Les persones que accedeixen al rebost venen derivades per treballadors/es socials de les entitats col·laboradores o per les pròpies de Serveis Socials.
Aliments bàsics: llet, carn, fruita, verdura, pasta, arròs, sucs de fruita, ous, sucre, cacau, iogurts, conserves, llegums, pa, cereals infantils, galetes, formatges, sopes deshidratades, etc.
Altres aliments: plats precuinats, embotits, pastisseria, batuts.
Altres productes d’higiene personal.
HORARI: de dilluns a divendres, de 9:15 a 13 h i de 15:15 a 16:15 h.
T. 93 295 60 13
E.
La Fundació disposa de dutxes adaptades per a les persones que necessitin utilitzar-les per a la higiene personal.
BENEFICIARIS DEL PROJECTE
Els usuaris venen derivats pel treballador social dels serveis socials del barri i la majoria presenten una o més de les següents característiques:
T. 93 295 60 13
E.
El projecte Ajuda Integral a la Vulnerabilitat Energètica es va iniciar en 2018 i s’enfoca en l’acompanyament integral a persones en situació de pobresa, especialment als més vulnerables: persones grans, mares soles, etc. S’educa a través de treballadores socials en estalvi energètic, interpretació de documents, s’ajuda en la relació amb les empreses energètiques, a aconseguir bons socials, en la tramitació de subvencions personals en matèria energètica a les administracions, etc.
Fundació Roure va iniciar el 2018 una col·laboració amb Naturgy per tal de rehabilitar les llars de famílies en situació de vulnerabilitat a Barcelona i combatre així la pobresa energètica.
Des de 2019, Fundació Roure va iniciar una col·laboració amb Naturgy per a rehabilitar les llars d’aquestes famílies en situació de vulnerabilitat i combatre així la pobresa energètica.
Mesures com l’aïllament tèrmic de finestres, sostres o sòls, el subministrament d’aparells de gas o electrodomèstics nous, més segurs i sostenibles, la reparació o compra de sistemes de calefacció o de generació d’aigua calenta i el canvi a sistemes d’il·luminació més eficients, conformen un pla de reformes exprés que pot suposar un gran estalvi per a les famílies.
T. 93 295 60 13
Aquest projecte proporciona un acompanyament i mediació individualitzats a persones que necessiten ajuda per a trobar una resposta a les seves necessitats.
Les peticions que acull són d’allò més diverses: suport per a fer tràmits relacionats amb l’empadronament, l’habitatge social, la regularització del permís de residència, la sol·licitud d’ajuts al lloguer, de l’ingrés mínim vital, de bons socials dels subministraments; ajuda per a fer reclamacions o modificacions dels subsidis d’atur o ERTOs; assessorament legal; inserció laboral; derivacions a salut mental; acompanyament a víctimes de maltractaments, a famílies amb persones dependents…
Les persones ateses pateixen problemàtiques econòmiques, socials, mentals, familiars, laborals, d’habitatge, etc. Algunes són més puntuals però d’altres són més cròniques o complexes i requereixen un seguiment més continu i treball en xarxa amb altres entitats per a aconseguir finalment l’autonomia. Sovint, durant el procés, els professionals esdevenen els referents o persones de confiança que els manquen en el seu entorn.
HORARI BOTIGA STA. CATERINA (c/ Forn de la Fonda, s/n, Barcelona):
de dilluns a divendres, de 10 a 19:45 h. Dissabtes, de 12 a 19:45 h. T. 93 310 38 85
E.
La Botiga Solidària funciona des de l’any 1998 al barri de Santa Caterina i és un espai on les persones amb pocs mitjans econòmics poden adquirir roba i altres objectes en bon estat a preus assequibles. Recentment, també hem obert una segona Botiga Solidària al Raval, al costat del mercat de la Boqueria, reservada a visites concertades.
Els clients de les Botigues són principalment famílies de Ciutat Vella, persones derivades d’entitats socials i usuaris dels propis projectes de la Fundació Roure.
També aquelles persones conscienciades amb el medi ambient i l’economia circular que aposten per reciclar i donar una segona vida als productes.
Les Botigues també volen ser un recurs d’integració sociolaboral per a joves sense un futur clar, una possibilitat d’orientació laboral per a adolescents en pràctiques provinents d’entitats socials i, a la vegada, una oferta socioeducativa per a altres escoles de la ciutat.
Els articles de la Botiga (roba, complements, mobles, decoració, llibres, discos, parament…) provenen de donacions de particulars i empreses que volen col·laborar amb la tasca social de Fundació Roure al territori.
HORARI: de dilluns a divendres de 9 a 18h.
T. 93 170 24 70
M. 671 225 499
E.
La Bugaderia Solidària és un servei social de rentat, eixugada i planxat a preus baixos per a persones amb dificultats econòmiques i per a entitats socials. També treballa la integració sociolaboral de persones en situació de fragilitat o nouvingudes. Permet crear llocs de treball estables i és un recurs de formació de bugader per a estudiants en pràctiques provinents d’entitats socials i escoles del barri, i per a persones que han de complir treball en benefici de la comunitat, com a alternativa a la presó.
A més, ofereix servei a empreses privades, provinents del sector hoteler i residències universitàries, que paguen a preu de mercat. D’aquesta manera les empreses treballen la Responsabilitat Social Corporativa amb nosaltres i es creen relacions solidàries entre el món de l’empresa i el de les realitats socials desfavorides.
Durant 2020, hem contractat tres persones en el marc del programa ACOL, una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, que té com a finalitat la contractació i formació de persones migrades en situació irregular. Dues d’elles han treballat a Bugaderia i una tercera a Suport en els Domicilis.
HORARI: de dilluns a dijous, de 10 a 19 h i divendres de 10 a 17 h.
T. 93 184 34 96
E.
El Taller i Escola de Costura Emili Papirer, a més de realitzar retocs de roba per als veïns del barri, produccions per a empreses tèxtils i cursos per a particulars, té una important tasca social, ja que destina els seus ingressos principalment a formar persones sense recursos derivades d’entitats socials per a facilitar la seva integració sociolaboral.