Alma Green Design, una marca circular. Entrevista a Sylvie Degrange

03/07/2020

Des d’octubre de 2019, Ànima Green Design és una marca client del taller de costura. Avui parlem amb la Sylvie, la seva cofundadora. Ens parlarà de la seva marca i la seva filosofia 

 
—Sylvie, pots definir Ànima Green i explicar-nos quina és la vostra filosofia? 
—Ànima Green és la primera marca de tèxtil de llar circular. Volíem crear una marca que respectés els principis de l’economia circular. No solament es tracta de tenir en compte la sostenibilitat sinó també l’aspecte social.  
Qui parla de circularitat parla de proximitat. No es pot ser sostenible si no es treballa localment. Busquem telers i tallers de confecció propers.  
Ànima Green neix de la intenció de rebutjar aquesta moda que es consumeix i es perd, i de com està afectant el planeta. Fugir d’aquest consumisme actual i de com es perden aquests teixits una vegada ja no s’usen.  
Volíem treballar amb una matèria de fibra natural i vam triar el cotó reciclat i el cotó orgànic; així evitem contaminar el medi ambient. El cotó reciclat ja existeix, per la qual cosa no consumeix res. No tenim tints perquè el cotó ja ve amb color, per la qual cosa els tons ja venen d’inici. 

 
—Quin és el procés de creació de la tela? 
—Quan es confecciona una peça, van quedant retalls de tela que no es poden utilitzar per a una altra peça; s’aparten i quan n’hi ha molta quantitat, els tornen a transformar en fibra, que torna a ser com acabada de treure de la planta. Després la tornen a teixir com qualsevol cotó. En ser reciclat, la fibra és més curta i la barregem amb cotó orgànic, que té una fibra més llarga. Això ens permet tenir un producte amb durabilitat, resistència, i un tacte molt suau.   
Els acabats són mecànics, sense productes químics, i el teixit es torna molt més suau. 
El teixit que ve en colors ens evita tints i ens permet tenir colors més naturals, tons més suaus.

 
—Una persona privada pot comprar directament en la vostra web? 
—És clar, fem fundes nòrdiques, llençols, coixins, i la roba la venem només en la plataforma Ethical Time. A més, ara venem també el teixit a través de la web. 

 
—Treballeu sota comanda? 
—A l’abril de 2019 vam fer una campanya de micromecenatge per crear aquest teixit, i en fer tants metres vam aprofitat l’avinentesa i vam confeccionar una sèrie de productes amb una gamma extensa de colors. Una vegada vam vendre tot el que havíem fet, ens vam quedar amb la resta del teixit i ara treballem sota comanda. Volem vendre el que hem produït; així evitem tenir productes que no es compren. Treballem segons les mesures que ens envien i, encara que trigui més l’enviament, el client espera sense problema, perquè sap que el seu producte està fet a mida.  

 
—Com vau trobar la Fundació i el taller? 
—Buscant com reciclar els nostres llençols quan aquests arriben al final del cicle de vida, vam trobar la Fundació. Si la gent ens retorna els seus productes usats i estan en bon estat, no fa falta destruir-los, es poden seguir utilitzant. La Carolina ens va parlar de la Fundació i els seus projectes.  

En el cas que no es puguin tornar a utilitzar, els reintegrem en una producció, amb la qual farem un altre producte. 
Després em van ensenyar el taller, i vaig pensar: Perfecte! Les persones que confeccionen les nostres petites produccions es poden formar en el vostre taller. D’aquesta manera és una col·laboració contínua, no una gran producció concreta, sinó que l’allarguem en el temps, que és el que interessa, treballar mes a mes.  
Ara altres marques ens demanen el teixit, i quan una marca s’hi interessa, la porto al taller i d’aquí surten noves col·laboracions. Si poden fer la confecció en el taller de la Fundació, nosaltres encantades d’ajudar. 

  
—Explica’ns algun detall més sobre Alma Green 
—El nostre embalatge és una bossa de roba que es pot reutilitzar.  
El sobre d’enviament és reciclat de l’empresa RePack. S’obre i tanca més d’una vegada. Pots retornar el sobre a RePack i ells el tornen a usar i poden posar-hi la seva roba usada i enviar-nos-la, i el sobre el tornem a reutilitzar.  

Tampoc tenim etiqueta, els clients no la guarden, la tiren als 5 minuts. Tota la informació està en la web i la factura es rep per correu, així com la garantia.