La Fundació Roure posa en marxa un Rebost Comunitari al barri!

19/06/2017
El passat dia 1 de juny es va inaugurar el Rebost Comunitari a Sant Pere, Santa Caterina, la Ribera i el Gòtic, un projecte liderat per la Fundació Roure, amb la participació d’altres entitats socials interessades, amb la voluntat d’impulsar un nou sistema de cobertura alimentària al territori.

Amb la idea d’abandonar el sistema de repartiment d’aliments des d’una perspectiva únicament assistencialista i amb poca implicació de l’usuari, la Fundació Roure ha obert un Rebost Comunitari als barris de Sant Pere, Santa Caterina, la Ribera i el Gòtic.

Amb aquest projecte es vol aconseguir una dignificació i corresponsabilitat dels usuaris que depenen d’ajudes socials per a la seva alimentació.

El rebost és un espai que segueix el model de supermercat, on els aliments estan col·locats en prestatgeries i tenen un “preu”, simbolitzat per punts, que s’atribueixen en funció del valor nutricional dels aliments y del nombre de persones de la unitat familiar.

L’usuari  compta amb  l’acompanyament i suport constants del responsable del projecte i dels voluntaris durant tot el procés de “compra”.

Les obres d’adequació s’han realitzat amb l’ajut de la Fundació de l’Esperança (Obra Social “la Caixa”). Es preveu que en el nou local assistiran més de 100 persones setmanalment.

El local te una entrada pel carrer Carders 39 on es fan les acollides i està el magatzem i l’economat es troba a l’entrada que hi ha pel Pou de la Figuera.

La intenció de l’entitat és que altres associacions de la zona s’uneixin a aquesta iniciativa