De les dificultats neixen les oportunitats – Editorial Llum Delàs Tardor 2021

15/12/2021

Ens estan caient les fulles. Aquelles que aparentaven fortalesa, domini sobre el món, consumisme desaforat, abús de les riqueses contra els desafavorits del nostre món, els odis com a triomf de les ideologies, fronteres que en un tres i no res deixen de ser-ho: la mar, la resignació dels pobres i malferits, les evidències dels maltractaments col·lectius, els individualismes que només saben de drets i abusos a conservar i fer créixer i que releguen els deures que poden beneficiar els altres.
Beneïda tardor del nostre món. Acollim la caiguda d’aquestes fulles com a premonició de la primavera que vindrà. Albirem nous ordenaments mundials, noves maneres de generar riquesa per a tothom, noves rebel·lies que generen solidaritats.

Sí, de les dificultats neixen les oportunitats. No sempre les veiem i les toquem, només són indicadors dels temps millors que vindran.
Mirem el nostre petit-gran Roure:
Cada dia més persones s’hi acosten amb les ganes d’emprendre una vida millor que la que tenen.
Busquem abaratir costos amb iniciatives solidàries.
Fomentem convivències, pal·liem soledats, acompanyem qui busca treball, respectem diferències, perdonem els errors, demanem opinions, consensuem les decisions, apleguem solidaritats de voluntaris, d’empreses, d’institucions solidàries, cerquem filantropies, lluitem a favor dels que callen per por.
En aquest butlletí trobareu saba nova que encara no ha pogut florir perquè s’acosta encara més l’hivern de la postpandèmia i de l’empobriment de la ciutat i del país. Però no defallim. Ens espera una primavera que vindrà. Fem créixer petits brots d’esperança. Llegim futurs amables, possibles, engrescadors. La duresa del que vivim és penyora de temps millors.