Entre fils i teixits

Entre fils i teixits

28/09/2017

La Verónica, responsable del taller de costura, em rep entre fils i teixits. Amb un somriure d’orella a orella em diu: “Comencem?”
Quin tipus de retocs feu?
De tot, sobretot baixos de pantalons, algun canvi de cremallera. Hi ha persones que ens demanen encàrrecs més complexos, el patró d’una faldilla o d’un vestit, etc. Quan l’equip de treball estigui consolidat, podrem fer tot tipus de retocs i creacions.
—Quin tipus de clients arriben al taller?
La majoria de les persones són del barri, i ens trobem amb diversitat cultural, econòmica… Un perfil de client no et pregunta el preu i l’altre mira molt quant costa fer la feina.
Atenc el client personalment, li prenc les mesures dels baixos o del retoc que sigui i quan està acabat ho planxem i li ho lliurem amb un somriure.
Li faig saber el procés de la feina que cal fer, li explico com ho faré i també li proposo preu i li pregunto si li sembla bé, si li sembla just. El preu varia segons retoc i li ho faig entendre al client.
També els demano el telèfon i els aviso quan tenen la feina acabada. Crec que és important que els clients se sentin ben atesos.
Un altre perfil que arriba a la botiga és el de persones que tenen botigues de barri o petites empreses i ens encarreguen el disseny i/o la producció dels seus complements, coixins, bosses de roba…
—Els clients coneixen la feina que fem a la Fundació Roure?
Molts clients no la coneixen i crec que és necessari i bàsic que la coneguin perquè entenguin on es destinen els seus diners. Hi ha persones que sí que ho saben i em demanen que els cobrem una mica més. Des de la botiga podem fer més difusió sobre el tema i que els clients en siguin més conscients.
—Què ens diferencia dels altres tallers de costura?
Pel que he pogut veure des que treballo aquí, en relació als clients i voluntaris, l’atenció personalitzada, que va més enllà del taller, i també la tasca social que hi ha darrere del projecte.
—Has dit abans que no tens un equip de treball consolidat
Com que la Manoli es va jubilar, comptem amb un nou equip de voluntàries; estem en el moment de veure les habilitats de cadascuna per poder consolidar l’equip. El compromís del voluntari és bàsic; s’organitza el treball segons els voluntaris que tens cada dia i, si et fallen o no saben cosir, es complica la gestió i els encàrrecs no surten.
—Projectes de futur?
Ui, molts! La intenció és crear un espai on formar persones en costura i patronatge, i augmentar el nombre de clients no tan sols del barri sinó de tota Barcelona, que ens coneguin més empreses, emprenedors del sector que puguin materialitzar els seus somnis… De moment s’està donant un gir al taller, volem oferir qualitat i està funcionant. El client està content i torna.
Queda molt per fer!