Circoolar, una empresa que aposta per l’economia circular i social

Circoolar, una empresa que aposta per l’economia circular i social

07/10/2020

En el Taller de Costura comptem amb una sèrie de clients que són més que clients corrents: difonen la nostra activitat, ens recomanen a altres marques del sector i, a més, donen part dels seus beneficis a la nostra entitat. Podem demanar més?

En el Taller de Costura comptem amb una sèrie de clients que són més que clients corrents: difonen la nostra activitat, ens recomanen a altres marques del sector i, a més, donen part dels seus beneficis a la nostra entitat. Podem demanar més?

Celina i Luis, creadors de Circoolar (link) ens parlen de la seva marca i filosofia en aquesta entrevista

. Celina, Luis, podeu presentar-vos breument?

Som la Celina i en Luis i, a part d’unir-nos la nostra trajectòria professional en el món de la comunicació i la sostenibilitat (més de 40 anys d’experiència entre tots dos), compartim el desig i la motivació de crear un present més just i sostenible. Va ser aquest desig el que ens va unir i ens va portar a crear Circoolar.

. Expliqueu-nos què és Circoolar.

Circoolar és una innovació disruptiva en el món de la roba laboral.

Des de Circoolar volem vestir les empreses responsables i compromeses amb els seus propis valors i compromisos. Per això introduïm els principis de l’economia circular i d’impacte social en el disseny, la producció i la confecció de les seves peces corporatives.

Això ens permet generar un impacte positiu en la vida de les persones i en la salut del planeta a través d’un simple gest diari: vestir-se.

. Quina és la vostra filosofia? Parleu-nos d’aquesta circularitat tan present en el vostre core business.

Vesteixes com ets, i aquest simple gest pot fer molt pel planeta i per les persones.

El model de producció i consum lineal actual amenaça greument el nostre entorn. Ja no parlem de canvi climàtic sinó d’emergència climàtica, a la qual se suma una creixent desigualtat social.

Dins d’aquest panorama, ens trobem amb la indústria de la moda, la segona indústria més contaminant del món i que genera una quantitat tan gran de residus que ja comencen a considerar-se com el nou plàstic.

La nostra filosofia: aquest model pot millorar, sent més respectuós amb els impactes socials i mediambientals generats. I això passa per introduir la circularitat, convertint el residu en recurs, dissenyant per minimitzar impactes, buscar allargar la vida de les peces i assegurar la seva reciclabilitat, de manera que les peces estan destinades a tornar a convertir-se en recurs per a noves peces i/o solucions tèxtils.

Una filosofia inspirada en la naturalesa, on no hi ha res que sigui residu, tot es torna a aprofitar i en total harmonia amb l’entorn.

. Amb quina mena de clients treballeu?

Som un negoci Business to business, és a dir, ens dirigim a empreses oferint roba laboral.

Per sort, cada vegada són més les empreses que comprenen que han de ser part de la solució als problemes socials i mediambientals, que han de fer un pas endavant i intervenir, i això passa per replantejar-se el “com” es fan les coses i canviar la seva manera de ser, fer i pensar.

Entre els nostres clients trobem grans i petites empreses, de molt diferents sectors però sempre amb un propòsit comú, el de contribuir al desenvolupament social i mediambiental.

Quin tipus d’uniformes feu? Qui els dissenya?

En aquests moments estem centrats en els uniformes de categoria 1, que són peces “bàsiques” com ara camises, samarretes, polos, pantalons, davantals, folres polars, jaquetes de cuiner i elements de decoració, com per exemple estovalles, tovallons, coixins…

Esperem en breu poder entrar en les categories 2 i 3: equips de protecció individual i uniformes d’alta visibilitat, sempre sostenibles.

Treballem amb diferents dissenyadors, experts en el món de la moda i de la sostenibilitat i que afegeixen aquesta dimensió i pensament eco a l’hora de dissenyar les peces. Pensa que és en aquest moment quan es decideix pràcticament el 80 % dels impactes que una peça pot arribar a tenir. Fasolà cooperativa és un dels nostres partners en disseny.

. Com vau arribar a Roure? D’on sorgeix la col·laboració?

Ja teníem notícia de Roure pel nostre passat vinculat a la sostenibilitat i l’acció social i coneixíem la seva activitat tèxtil però sobretot del seu compromís, professionalitat, serietat i impacte positiu en la comunitat local.

Des d’un inici vam tenir molt clar que Roure hauria de formar part del nostre projecte, i de fet així és, i estem més que encantats.

L’esperit que es respira en el seu taller és increïble i indescriptible, i la seva professionalitat i serietat és d’admirar.

. És un gust comptar amb clients com vosaltres, implicats, i podríem dir que sou com ambaixadors del taller. Treballeu amb més tallers? Què és el que busqueu quan necessiteu un taller de confecció?

Estem obrint converses per iniciar possibles col·laboracions amb altres tallers similars a Roure, en els quals es genera un impacte positiu en matèria d’apoderament i inserció social a través d’un treball digne.

Paral·lelament i donada la necessitat d’assumir grans produccions, hem dut a terme una col·laboració amb tallers del Marroc i Portugal, això sí, sempre amb l’imperatiu d’assegurar-nos que en aquests tallers es compleixen les condicions de treball, sous i salaris dignes… Comptar amb auditories que així ho acreditin és vital i fonamental.

El nostre compromís amb la sostenibilitat no és només en l’àmbit mediambiental sinó també en el social, i més en un sector on en els últims anys les coses no s’han fet gens bé.

Així doncs, apostem per una confecció local, transparent, digna i que generi empoderament i impacte positiu en la vida de les persones i els seus familiar, com és el cas de Roure.